SP-Europarlementarier tegen PVV-meldpuntresolutie

SP-Europarlementariër Dennis de Jong zal donderdag tegen de resolutie stemmen die het Polenmeldpunt van de PVV veroordeelt. Hij vindt de resolutie te eenzijdig, laat hij weten.

"Aan de toestroom van arbeidsmigranten uit Midden- en Oost-Europa zitten wel degelijk haken en ogen", geeft hij als verklaring. "De resolutie benoemt deze problemen niet en biedt daarvoor ook geen oplossingen, terwijl er juist op Europees niveau moet worden samengewerkt om deze problemen het hoofd te bieden."

De enige Europarlementariër van de SP wijst het meldpunt voor overlastgevende Midden- en Oost-Europeanen van de gedoogpartij wel af, omdat de site discrimineert. GroenLinks vindt dat de SP een 'lelijk gezicht' toont door de 'anonieme kliksite' niet te veroordelen.

Het Europees Parlement komt om 12.00 uur bijeen om te stemmen over een resolutie waarin premier Mark Rutte (VVD) wordt opgeroepen het meldpunt te veroordelen. Tijdens een debat in het parlement kreeg de premier dinsdag al stevige kritiek te verduren.

Rutte was daarbij zelf niet aanwezig. Hij heeft tot nu toe geweigerd afstand te nemen van het meldpunt, aangezien het een initiatief is van een politieke partij en geen regeringsaangelegenheid.