CD Projekt zal nooit meer DRM gebruiken

CD Projekt is openhartig over het gebruik van DRM en stelt dat het een ongemak is voor je betalende klanten en dat het simpelweg niet helpt. Het maakt de dingen enkel overgecompliceerd en CD Projekt zal dit dan ook nooit meer gebruiken in zijn toekomstige spellen. 

Nadat eerder Markus "Notch" Persson al van zich heeft laten horen tijdens de Game Developers Conference in San Francisco heeft nu ook de CEO van CD Projekt, die we kennen van The Witcher-spellen, een boude uitspraak gedaan over het gebruik van DRM. Marcus Iwinski, CEO van CD Projekt, heeft het er onder andere over dat het een verrassing is dat niet de versie van GOG op verschillende torrent-sites te vinden is maar wel de SecuROM-versie van The Witcher 2. Hackers hebben deze versie gekraakt enkel om te kunnen zeggen dat het hun gelukt is. Hij zegt ook dat ze eerder verwacht hadden de versie van GOG, Good Old Games, op het internet te vinden. Deze versie heeft geen enkele vorm van DRM-bescherming.

Marcus Iwinski voegt daar ook nog aan toe dat DRM je spel niet beschermt, er zijn voorbeelden te vinden dat het wel werkt en dat mensen het misschien zouden moeten overwegen om het te gebruiken. Maar het brengt ook complicaties mee voor je eerlijke klanten.