The Witcher 2 pakt Duitse piraten aan

CD Projekt heeft bevestigd  brieven te sturen naar de Duitse gamers waarin bijna duizend euro wordt geëist voor vermeende piraterij door de game The Witcher 2 te downloaden op illegale wijze.

Het bedrijf reageert: "Zoals je weet, zijn we geen enorme fans van enige vorm van DRM hier bij CD Projekt RED. DRM zelf is een irritatie voor legale gamers - eerlijke mensen, die besloten dat onze game de moeite en de prijs waard was, en het kochten. Wij willen hun leven niet moeilijker maken door de invoering van irritante kopiëren bescherming."

CD Projekt gaat verder: "Bovendien, proberen we altijd een hoge waarde te bieden met ons product door bijvoorbeeld het gehele pakket te verbeteren door extra voorwerpen voor verzamelingen, zoals soundtracks, making-of dvd's, boeken, walkthroughs, enz. We konden geavanceerde kopieerbeveiliging invoeren die helaas, ook legale kopers straffen. In plaats daarvan hebben we besloten om gamers wat extra content bij elke game uit te brengen om hun ervaring compleet te maken."

"Maar", voegt CD Projekt eraan toe, "dit mag niet worden verward met het geven van een groen licht voor piraterij. Dat zullen we nooit goedkeuren, omdat het niet alleen invloed op ons, maar een negatieve invloed op de gehele game-industrie heeft."

Ze sturen alleen brieven met een boete naar gamers waarvan ze het zeker weten dat zij een illegale versie hebben. Het gaat om een bedrag van 911,80 euro. Er zijn nu ontvangers van brieven die melden dat ze nog nooit van The Witcher 2 hebben gehoord, dus of de methode waterdicht is om zeker te weten of het spel illegaal in bezit is, is nog niet bewezen.

The Witcher 2