Tottenham na replay verder in FA Cup

Tottenham Hotspur heeft zich alsnog geplaatst voor de kwartfinale van de FA Cup. De Londense club won op White Hart Lane de replay tegen derdeklasser Stevenage met 3-1. De wedstrijd was noodzakelijk omdat de Spurs ruim twee weken geleden op Broadhall Way waren blijven steken op 0-0.

Stevenage kwam na vier minuten brutaal op voorsprong na een benutte strafschop van Joel Byrom. Jermain Defoe zorgde voor een 1-1 ruststand, waarna de thuisploeg in de tweede helft orde op zaken stelde. Emmanuel Adebayor schoot raak vanaf de stip, waarna Defoe een kwartier voor tijd voor de beslissing zorgde.

Waar Rafael van der Vaart zijn rentree maakte na een enkelblessure, zag Spurs-trainer Harry Redknapp Michael Dawson en Aaron Lennon juist geblesseerd uitvallen. De ernst van de blessures is nog onbekend. Tottenham speelt in de kwartfinale thuis tegen Bolton Wanderers.