Force India moet over ambities besluiten

Sahara Force India-baas Bob Fernley vindt dat de aandeelhouders van zijn team in de komende maanden moeten besluiten welke richting het team op zal gaan in de toekomst. Blijft het team in het middenveld of wordt de portemonnee getrokken om een topteam te worden.

"Ik denk dat onze strategie fundamenteel op de schop moet. De heropbouw van het team werd in 2009 in gang gezet. We zijn nu in het derde jaar hiervan en we hebben nu ongeveer gebracht wat van plan waren te doen. Voor de aandeelhouders ligt er nu de vraag: willen we beste van het middenveld blijven of willen we een gooi gaan doen naar de podiumplaatsen?" zei Fernley tegen Autosport.

"Zij moeten beslissen, want financieel gezien heeft het grote consequenties. Wij bereiden dat proces in de komende maanden voor en zij geven de richting aan waarin we moeten gaan," zei de baas van het team die vindt dat de renstal dit jaar sowieso voor de top vijf in het constructeurskampioenschap kan gaan.

"Hopelijk kunnen we dit jaar weer een plaats opschuiven, dat zou mooi zijn. Zolang we geen terrein prijsgeven en de komende twee jaren er bij zitten dan hebben we op ons huidig niveau alle doelen bereikt en daarna kunnen we met het nieuwe programma hopelijk nog een stap maken."