[CL] Uitslag CSKA Moskou - Real Madrid

Real Madrid heeft zichzelf een slechte dienst bewezen in de heenwedstrijd van de achtste finale van de Champions League. De Spanjaarden leken zeker van een zege in het koude Rusland  tegen CSKA Moskou, maar zag de thuisploeg in de slotminuut de gelijkmaker aantekenen. De goals werden gemaakt door Ronaldo en Wernbloom.

Ondanks de kou hielden de clubs het tempo laag, waardoor er lang weinig te beleven was. Grote kansen bleven lang uit, maar toch kwam Real op voorsprong, nadat Ronaldo een voorzet van Coentrao bij de tweede paal tegen de touwen schoot.

Na de rust gingen de Mardrilenen iets meer druk zetten, wat leidde tot twee grote kansen voor Callejón, maar beide keren wist hij de bal niet achter de Russische keeper te krijgen. CSKA Moskou wist geen grote kansen te creëren, terwijl Real enkele kansen op een grotere voorsprong verprutste. Zo schoot Ronaldo enkele minuten voor tijd net naast en leek het daardoor 0-1 te blijven.

Dat was buiten oud AZ-speler Wernbloom gerekend, die in de slotminuut van de blessuretijd plots de 1-1 aantekende. Hierdoor kan de terugwedstrijd over twee weken nog interessant blijven.

CSKA Moskou

1 - 1

Real Madrid

 90+3' Wernbloom
   28' Ronaldo 
 
 Gele kaart: Wernbloom (CSKA Moskou), Xabi Alonso, Ramos, Coentrão (Real Madrid)
 
Stadion: Loezjniki Olympisch Stadion, Moskou
Toeschouwers: 70.000
Arbiter: Kuipers (NED)
 
Opstelling:   Opstelling:
Tsjeptsjoegov
A. Berezoetsky
V. Berezoetsky
Ignasjevitsj
Sjennikov
Musa (Oliseh/64)
Wernbloom
Dzagojev
Aldonin (K. Honda/68)
Tosic
Doumbia
  Casillas
Arbeloa
Pepe
Ramos
Coentrão
Callejón (Kaká/75)
Khedira
Özil (Albiol/85)
Xabi Alonso
Ronaldo
Benzema (Higuaín/16)