[Premier League] Uitslag Manchester United - Liverpool

Manchester United heeft zaterdag de topper in de Premier League met 2-1 van Liverpool gewonnen. De ploeg van trainer Sir Alex Ferguson was mede dankzij twee treffers van Wayne Rooney een maatje te groot. Luis Suarez deed tien minuten voor tijd iets terug.

United neemt door de zege de koppositie over van Manchester City. De stadgenoot kan zondag tegen Aston Villa weer passeren. Bij Liverpool, dat zevende staat, begonnen Dirk Kuijt en Suarez in de basis. De Uruguayaan zorgde voor ophef door voor aanvang de hand van Patrice Evra te weigeren.

Manchester United was de betere ploeg op Old Trafford en had na een half uur via Paul Scholes een grote mogelijkheid om de score te openen. De ervaren middenvelder kopte een voorzet van Ryan Giggs evenwel in de handen van doelman Jose Manuel Reina. In de tweede helft vond de thuisploeg wel snel het net.

Een hoekschop werd in de 47e minuut onbedoeld verlengd door Jordan Henderson, waarna Rooney overtuigend raak schoot. Drie minuten later was de aanvaller opnieuw trefzeker. Hij schoot door de benen van Reina raak, nadat Antonio Valencia de bal had veroverd.

Het duel leek daarna gespeeld, Rooney liet een kans op een derde doelpunt liggen, maar Liverpool kwam tien minuten voor tijd toch nog terug. Suarez kon simpel binnentikken, omdat Rio Ferdinand een vrije trap niet goed wegwerkte. Verder kwamen de bezoekers echter niet.

Manchester United verslaat Liverpool (Foto: Novum)