Schwarzenegger tekent voor The Tomb met Stallone

Arnold Schwarzenegger heeft getekend voor de hoofdrol naast Sylvester Stallone in het bajesdrama The Tomb. De 64-jarige acteur en ex-politicus speelt Church, die ervoor zorgt dat de gevangen niet knettergek worden tijdens hun verschrikkelijke verblijf in de zwaarbeveiligde bajes. Dat heeft producent Summit Entertainment bekendgemaakt.

Van de 65-jarige Stallone was al bekend dat hij Ray Breslin speelt, de man die het cellencomplex heeft ontworpen en onterecht is opgesloten. Hij moet uit zijn eigen duivelse uitvinding zien te ontsnappen. Hetzelfde kunstje toonde hij al in Tango & Cash en Lockup, beide uit 1989.

Schwarzenegger twitterde een foto van zichzelf en Stallone in een ziekenhuisbed. De mannen van ver voorbij de middelbare leeftijd moesten allebei een schouderoperatie ondergaan na de slopende opnames van de actiefilm The Expendables 2. "Nu kunnen we beginnen aan de volgende actieronde in The Tomb", typte de Oostenrijkse Eik enthousiast met alleen zijn linkerhand.

The Expendables 2 verschijnt op 16 augustus in de Nederlandse bioscopen. The Tomb, onder regie van de Zweed Mikael Håfström, staat gepland voor volgend jaar.


Schwarzenegger tekent voor The Tomb met Stallone (Foto: Novum)