Menchov: "Vastberaden om voor Tourwinst te gaan"

Het afgelopen wielerseizoen werd geen hoogstaand seizoen voor wielrenner Denis Menchov. De Rus en zijn inmiddels opgeheven ploeg Geox werden helaas niet uitgenodigd om deel te nemen aan de Ronde van Frankrijk. Dit jaar hoopt Menchov samen met zijn nieuwe ploeg, Katusha, een grote te rol te kunnen spelen in La Grande Boucle, de ronde waar het dit jaar bij de ploeg om draait.

"Al is de Tour wel de moeilijkste koers om te winnen", licht hij toe aan Reuters. Het missen van de Tour van vorig jaar pakte De Tsaar goed op. "Het hielp me om de batterijen extra op te laden. Ik geloof ook dat alles wat je overkomt een reden moet hebben. Daarom vatte ik het positief op. Ik kon de wedstrijd analyseren van buiten af. Ik ben nu alleen maar meer vastbesloten om nog eens te proberen de Tour te winnen."

De Giro d'Italia en de Vuelta zijn dit jaar niet aan Menchov besteed. "In tegenstelling tot de voorbije jaren zal ik geen andere grote ronde rijden naast de Tour." Over het meedoen aan de Olympische Spelen heeft de Rus direct een woordje klaar. "Dat hangt af van hoe ik me na de Tour voel. In ieder geval gaat mijn interesse niet verder dan de tijdrit", zo besluit hij.