Oppas klaagt Lindsay Lohan aan voor aanrijding

Lindsay Lohan is aangeklaagd door oppas Nubia del Carmen Preza. Zij beweert in 2010 te zijn aangereden door de 25-jarige actrice. Preza zegt dat ze gewond raakte bij de botsing en eist daarom een schadevergoeding, schrijft de Amerikaanse entertainmentsite TMZ.

Een getuige, Brayan Jaime, zegt dat hij Lohan door rood licht zag rijden. Daarbij werd de met een kinderwagen overstekende oppas tegen haar been geraakt. Door de klap schoten drie van de vier wielen los van de buggy, die daardoor omviel. De baby die erin zat raakte niet gewond, maar moest wel huilen.

Jaime was volgens TMZ op dat moment werkzaam als paparazzo. Er gaan geruchten dat hij en zijn collega's het ongeluk hebben vastgelegd, maar er zijn nog geen foto's opgedoken. Op de vraag waarom hij niet meteen de politie erbij heeft gehaald had de fotograaf geen concreet antwoord. "Ik had het moeten doen, maar wilde me er niet in mengen."

Waarom de oppas niet eerder met het nieuws naar buiten kwam en of ze blijvende schade heeft overgehouden aan het ongeluk, is niet bekend. Ook de hoogte van de geëiste schadevergoeding is nog onduidelijk.