Baby te vondeling gelegd bij politiebureau

Bij een politiebureau in Groningen is zaterdag aan het einde van de middag een te vondeling gelegde baby aangetroffen. Een getuige zag rond 17.45 uur hoe een vrouw een kindje achterliet naast het politiebureau aan de Kostersgang. De baby was warm ingepakt in een grote zwarte bontsjaal. De getuige alarmeerde volgens de politie direct een aantal agenten.

Volgens de getuige huilde de baby erg hard. Het paar dagen oude jongetje van Aziatische komaf is naar een ziekenhuis gebracht. Het kind ligt in de couveuse en maakt het naar omstandigheden goed.

Onderzoek in de directe omgeving naar de vrouw die het kind achterliet bleef zonder resultaat. De politie vermoedt dat de baby te vondeling is gelegd, omdat de ouder psychisch in de war is of geen andere uitweg meer zag.

De politie roept de moeder van het kind op zich te melden. Zij hoeft volgens de politie niet bang te zijn. De vrouw zal direct hulp worden aangeboden.

De vrouw die het kind te vondeling legde is vermoedelijk van buitenlandse afkomst, is iets gezet en is ongeveer 1.75 meter lang.