'Gestolen' auto parkeert zichzelf in garage

Een auto die ruim twee weken geleden in Australië als gestolen werd opgegeven heeft zichzelf in een garage geparkeerd. De garage is vlakbij de parkeerplaats waar de eigenaar zijn auto had neergezet. Dat heeft de politie vrijdag gezegd.

De auto stond geparkeerd bij een winkelcentrum in een buitenwijk van Adelaide. De politie gaat ervan uit dat de eigenaar was vergeten de versnelling van de auto in de parkeerstand te zetten. Vervolgens is de auto de parkeerplaats afgerold naar de overkant van de straat en tegen de garagedeur aangereden, waardoor die uit de rails schoot. Daarna moet de auto naar binnen zijn gerold en moet de garagedeur zijn dichtgeklapt, zo meent de politie.

De bewoners van het huis waar de garage bij hoort waren op vakantie. Zij kwamen twee weken later pas weer thuis. De schade aan de garagedeur deed hen in eerste instantie denken dat er was ingebroken.

De eigenaar van de auto herinnert zich nu een knal te hebben gehoord, wat waarschijnlijk de auto was die tegen de garagedeur aan reed.