Nieuwe details Microsoft Flight onthuld

Vandaag heeft Microsoft Studios nieuwe details onthuld rondom Microsoft Flight, een nieuwe gratis pc-game die spelers laat genieten van de uitdagingen, het plezier en de vrijheid van het vliegen.

Het spel zal spelers de vrijheid geven de luchten boven Big Island of Hawaii te verkennen. Daarnaast biedt het spel een variëteit aan missies om te voltooien, waaronder de mogelijkheid vaardigheden te testen in het vliegen van challenges of verscholen aerocaches te vinden op het eiland. Spelers kunnen kiezen om het stuur over te nemen door gebruik te maken van accurate cockpits en authentieke pilotenprocedures, of simpelweg hun muis en toetsenbord te gebruiken om het vliegtuig te controleren. Meer ervaren spelers kunnen de 'flight controls' aanpassen aan hun eigen niveau, waardoor Microsoft Flight makkelijk wordt voor beginners, maar ook uitdagend wordt voor de meest vaardige pc-piloten.

Spelers die zich aanmelden op hun Games for Windows LIVE-account zullen automatisch gratis extra content ontvangen, waaronder het legendarische Boeing Stearman vliegtuig, extra missies en toegang tot Achievements en een Online Pilot Profile. Degenen die hun ervaring willen uitbreiden, kunnen extra content kopen om zo nieuwe vliegtuigen, regio's en aanpassingsopties te krijgen. De frequent uitkomende nieuwe content voor Microsoft Flight bevat dagelijkse aerocache-uitdagingen en updates die elke vlucht uniek maken.

Er is nog meer: Microsoft Studios heeft met vliegtuigfabrikant ICON Aircraft samengewerkt om luchtvaartfans de exclusieve mogelijkheid te geven in de gloednieuwe ICON A5 te vliegen, voordat de echte productie start aan het einde van 2012. Ontwikkeld door de ontwikkelaars van het Voyager Spaceship, prijswinnende SpaceShipOne en Virgin Galatics SpaceShip Two, is de ICON A5 de "jetski voor de lucht", een hooggevleugeld amfibie-monoplane met een carbon frame en een comfortabele, op auto's geïnspireerde cockpit met plek voor twee. De ICON A5 zal het eerste vliegtuig zijn dat gratis beschikbaar zal zijn voor spelers in Microsoft Flight.

Microsoft Flight komt deze lente beschikbaar als download via Games for Windows LIVE.