Aykroyd met Ferrell en Galifianakis in Dog Fight

Dan Aykroyd gaat een nog onbekende bijrol spelen in de politieke komedie Dog Fight. Will Ferrell en Zach Galifianakis hebben al getekend voor de hoofdrollen. De drie gaan de film ook samen produceren, schrijft de Amerikaanse krant The Washington Post.

Dog Fight gaat over twee politieke rivalen uit South Carolina die beiden presidentiële ambities hebben. Ook John Lithgow, Dylan McDermott en Brian Cox behoren tot de cast.

De 59-jarige Aykroyd is vooral bekend als Dr. Raymond Stantz in de Ghostbusters-films, waarvan een derde deel is aangekondigd dat hij ook gaat produceren. Daarnaast maakte de acteur muzikale furore met de film en bijbehorende muziektoer The Blues Brothers uit 1980. Vorig jaar was hij te horen als de stem van Yogi Bear in de gelijknamige animatiefilm.

Ferrell heeft duidelijk ervaring met het spelen van een politicus. Hij maakte de toenmalige Amerikaanse president George W. Bush wekelijks belachelijk in de sketchshow Saturday Night Live en in de eenmalige special You're Welcome America - A Final Night With George W. Bush voor betaalzender HBO.

Voor Galifianakis is het spelen van een politicus nog nieuw, maar hij kan zijn inspiratie dicht bij huis zoeken. Zijn oom Nick Galifianakis was van 1967 tot 1973 Amerikaans congreslid.

Dog Fight staat onder regie van Jay Roach, die meerdere grote komedies op zijn naam heeft staan. Hij was verantwoordelijk voor onder meer de Fockers-trilogie, Dinner For Schmucks en de films over Sacha Baron Cohens personages Borat en Brüno. De film verschijnt volgend jaar zomer in de bioscoop.


Aykroyd met Ferrell en Galifianakis in Dog Fight (Foto: Novum)