AZ blij met besluit van KNVB

AZ is, in tegenstelling tot Ajax, blij met de beslissing van de KNVB om het bekerduel in zijn geheel over te laten spelen zonder publiek. AZ-goalie Esteban werd een week geleden aangevallen door een Ajax-hooligan. De keeper trapte de hooligan, waarna hij de rode kaart kreeg van scheidsrechter Bas Nijhuis.

Trainer Gertjan Verbeek besloot vervolgens om al zijn spelers van het veld te halen. Toon Gerbrands, directeur algemene zaken bij AZ, kon zich vinden in de beslissing van de KNVB: "Het is een moedig en logisch besluit van de KNVB. Ik heb woensdag veel commentaar gezien en gehoord, maar niemand droeg een betere oplossing aan. Ook vanuit de maatschappij kwam begrip voor het besluit van de bond. Dat betekent dat de KNVB het goed heeft gedaan."

Verklaring van AZ op hun clubsite:

AZ is opgelucht met het besluit van het bestuur betaald voetbal van de KNVB inzake het gestaakte bekerduel Ajax - AZ. Woensdag werd bekend dat de wedstrijd van 21 december in zijn geheel – elf tegen elf, maar zonder publiek – moet worden overgespeeld.

AZ beseft dat de KNVB ongewild in een lastige positie is terechtgekomen en dat de bond op basis van een extreme situatie in het Nederlandse voetbal een besluit heeft moeten nemen. In de beleving van AZ heeft de KNVB vanuit sportief oogpunt de meest logische beslissing genomen. Alle andere opties zouden AZ - ook ongewenst in deze situatie beland - onevenredig hebben geraakt.

AZ is zich ervan bewust dat de kwestie rond het gestaakte bekerduel louter verliezers kent: beide clubs, het voetbal als bedrijfstak en uiteraard de supporters. AZ gaat onderzoeken op welke manier de AZ-supporters die aanwezig waren in de Amsterdam ArenA gecompenseerd kunnen worden.

Het duel wordt 19 januari om 14:30 uur zonder publiek overgespeeld in de Amsterdam ArenA. De winnaar van deze partij neemt het in de kwartfinales op tegen GVVV.