Verlanglijstje versturen per ballon werkt

De wensen op het verlanglijstje van de 5-jarige Helen Cardenas worden in vervullling gebracht. Dat is op zich niets bijzonders, ware het niet dat het meisje haar verlanglijstje via twee ballonnen de wijde wereld in gestuurd had.

Omdat het meisje uit een arme familie komt, zat haar moeder met de handen in het haar. Ze besloot echter niet bij de pakken neer te zitten, en bedacht een creatieve oplossing. "We hebben niet veel geld thuis en ik zat dus met een probleem. Ik vertelde Helen dan meestal dat we ballonnen zouden oplaten met een boodschap voor de kerstman. Dat was een traditie bij mij toen ik nog klein was."

Het briefje aan de kerstman, waarin het meisje vroeg om een pop, een theeset, een broek en schoenen, reisde aan twee roze ballonnen ruim 1100 km door de lucht. Eigenaren van een ranch in Laytonville, Californië vonden de boodschap.

Een klusjesman die Spaans sprak, vertaalde het in het Spaans opgestelde briefje. Ranch-eigenaar Frank Sanderson en zijn vrouw besloten de wensen van het meisje te vervullen. Ze kochten de spullen en stuurden deze op naar de woning van het meisje in Auburn. "We hopen dat ze voor Kerstmis aankomen."