Gladbach en Stuttgart door in Duitse beker

Borussia Mönchengladbach en VfB Stuttgart zijn doorgedrongen tot de kwartfinales van het Duitse bekertoernooi. Gladbach won in eigen huis met 3-1 van Schalke 04. Stuttgart was dankzij twee treffers van Cacau met 2-1 te sterk voor Hamburger SV.

Gladbach begon sterk aan de wedstrijd tegen Schalke en kwam na negentien minuten op voorsprong via Juan Arango. De bezoekers, met Klaas-Jan Huntelaar in de basis, stelden daar weinig tegenover en moesten na rust een tweede treffer incasseren. Marco Reus verdubbelde met een ver schot de score voor de thuisploeg. Schalke leek na de tweede gele kaart van Huntelaar verslagen, maar Julian Draxler scoorde twintig minuten voor tijd de aansluitingstreffer. Het bleek niet voldoende, want in de slotfase bepaalde Reus de eindstand op 3-1.

In Stuttgart was Cacau de grote man namens de thuisploeg. De aanvaller van VfB Stuttgart scoorde zowel de openingstreffer als de beslissende 2-1. Een eigen doelpunt van William Kvist kon het bezoekende HSV niet helpen.

Ook Hertha BSC en Holstein Kiel drongen door tot de kwartfinales. Hertha was in eigen huis met 3-1 te sterk voor FC Kaiserslautern. Vierdedivisionist Kiel won verrassend met 2-0 van FSV Mainz.