Ecclestone: "Management Hamilton een ramp"

Formule 1-baas Bernie Ecclestone vindt dat Lewis Hamilton er geen goed aan heeft gedaan om XIX Entertainment, van Simon Muller, zijn management te laten doen. De Brit vindt dat zijn landgenoot niet met het bureau dat vooral in de entertainment wereld actief is in zee had moeten gaan.

"Ik denk dat het een ramp is. Hij ontmoet nu mensen die hij anders niet ontmoet zou hebben en die geen goede invloed op hem hebben. Hij is nu op die leeftijd, en heeft het geld, dat wanneer iemand hem beïnvloedt, hij daarin meegaat. Iets wat hij anders niet zou doen," zei Ecclestone in The Guardian.

"Hij kende dit jaar wat persoonlijke problemen gehad en heeft daar veel last van gehad. Veel van deze dingen hadden te maken met de mensen om hem heen en de mensen die invloed op hem hadden. Ik denk dat hij dit jaar te maken had met mensen die niet goed voor hem waren. Eerder keek zijn vader naar hem uit, maar dat beviel Lewis blijkbaar niet, waardoor ze hun samenwerking stopten. Ik denk niet dat Lewis doorhad hoeveel hij aan zijn vader had."

Het jaar 2011 was voor Hamilton op persoonlijk vlak een zwaar jaar. Mede hierdoor eindigde hij in het kampioenschap als vijfde. Voor de eerste maal in zijn F1-loopbaan eindigde de Brit achter zijn teamgenoot; Jenson Button werd tweede.