Onderzoek naar uitslag in Zagreb

Dankzij een knipoog van Dinamo Zagreb-verdediger Domagoj Vida richting doelpuntenmaker Bafétimbi Gomis van Olympique Lyon na de 1-5 wordt de Kroatische ploeg sterk verdacht van omkoping. Zagreb verloor in eigen huis met maar liefst 1-7 van de Franse ploeg.

Daardoor wist Lyon op doelsaldo ten koste van Ajax, dat met 0-3 van Real Madrid verloor, zich te plaatsen voor de achtste finales van de Champions League. Gomis scoorde de 1-5 en kreeg vervolgens een knipoog van Zagreb-verdediger Vida. Tv-camera's langs de lijn wisten dit te registreren. NOS-analist Youri Mulder zet vraagtekens bij de actie van Vida en sluit omkoping niet uit.

Ook op Twitter regende het vervolgens reacties dat de monsterscore in Zagreb niet helemaal zuiver is gegaan. Ajax-coach Frank de Boer vond de uitslag ook vreemd, maar wil niet spreken van omkoping. "Ik kan ook niet zo veel met die uitslag van Lyon. Het is alleen opvallend. Maar ook al zou er iets vreemds zijn gebeurd. Dan moet je het ook maar kunnen bewijzen."

Klik hier om de doelpunten van Lyon te bekijken.

Update 10:19 uur:

Dinamo Zagreb-verdediger Domagoj Vida blijkt overigens niet vies te zijn van een gokje. Vandaag verschenen op een Kroatisch internetforum foto's van de verdediger waarop te zien is dat hij een gokkantoor in zijn vaderland verlaat. 

Update 11:21 uur:

De Franse toezichthouder van het gokwezen heeft een onderzoek aankondigd naar de uitslag tussen Dinamo Zagreb en Olympique Lyon. De Franse ploeg won met maar liefst 1-7 van de Kroaten en plaatsen zich daardoor op doelsaldo voor de knock-outfase van de Champions League. Het persbureau AFP weet te melden dat de uitslag onderzocht zal worden.