Anelka: "Ik weet al waar ik heen ga"

Nicolas Anelka, die bij Chelsea op een zijspoor is geraakt, geeft te kennen dat hij al weet waar hij in de nabije toekomst zal gaan spelen.

De ervaren spits komt bij The Blues nauwelijks nog in beeld, onder meer dankzij de goede ontwikkeling van Daniel Sturridge. Op zijn officiële website heeft Anelka echter bekend gemaakt dat hij al weet naar welke club hij verkast. "Ik weet al enige tijd waar vanaf 2 januari ga spelen", aldus de 32-jarige aanvaller.

Hij heeft er ook begrip voor dat hij bij Chelsea geen belangrijke rol meer vertolkt. "De club, die door een moeilijke periode gaat, heeft ervoor gekozen om aan de slag te gaan met de spelers die het toekomstige gezicht van Chelsea gaan bepalen. Als een goede professional heb ik dit geaccepteerd."

Evenals Alex is Anelka buiten de hoofdmacht van de Londense club geplaatst. Coach André Villas-Boas heeft onlangs bekend gemaakt dat beide spelers in de uitverkoop worden gedaan. Zowel de Fransman als de Braziliaan had een tranfersverzoek ingediend. Overigens is het contact met Villas-Boas en beide spelers vriendelijk van aard.