Betogers bestormen parlement Koeweit

Antiregeringsdemonstranten hebben woensdag het parlement in Koeweit-Stad bestormd. In het parlement werd op dat moment gedebatteerd over de ondervraging van premier Sheik Nasser Al Mohammad Al Sabah in verband met een corruptieschandaal.

De betogers scandeerden korte tijd leuzen voordat ze weer uit het parlement werden gedreven. De oppositie in het Koeweitse parlement wil de premier ondervragen over verdenkingen dat functionarissen op illegale wijze geld hebben weggesluisd naar rekeningen in het buitenland. De Koeweitse minister van buitenlandse zaken trad vorige maand al af in verband met het schandaal.

Aanhangers van de regering in het parlement wisten het verzoek voor de ondervraging van de premier te blokkeren. De oppositie heeft meteen een nieuwe motie ingediend om later deze maand opnieuw over de kwestie te debatteren.

Het Koeweitse parlement is een van de politiek actiefste in de Arabische wereld. Parlementariërs gaan regelmatig de strijd aan met de regerende familie van Al Sabah over machtsmisbruik en financiële malversaties.