Volgens Del Toro wordt InSANE 'echt heel erg'

In een interview met Collider.com heeft Guilermo Del Toro zich uitgesproken over zijn samenwerking met THQ voor het gamesproject InSANE. "We zijn heel vreselijk bezig met het spel. We zijn dingen aan het proberen die volgens mij in films nog niet eens zouden kunnen".

Op het moment is de regisseur bezig met het filmen van Pacific Rim, waardoor zijn rol bij het spel wat op een zijspoor staat. Hij houdt echter wel nog wekelijks telefonisch contact om op de hoogte te blijven van de status van InSANE.

Volgens Del Toro is men bij de game al over veel dingen van gedachten veranderd, waaronder het ontwerp en de gameplay. Volgens hem duurt het ook nog wel 2,5 tot 3 jaar voordat het spel uitkomt, omdat game-ontwikkeling nu eenmaal een langdurig proces is.

De filmmaker heeft ook gezegd dat hij het videogameproject met heel veel bescheidenheid is ingestapt, omdat hij wist dat hij het niet zou redden met zijn bestaande kennis en kunde. "Ik kwam binnen om een nieuw medium te leren kennen, omdat ik denk dat dat voor mij van groot nut kan zijn als verhalenverteller".

De grootste uitdaging was volgens Del Toro dat hij niet één screenplay moest maken, maar wel twintig. Als een speler besluit een bepaald personage te vermoorden of een bepaald gebouw te vernietigen kan dat de verhaallijn een hele andere kant op duwen. Volgens Del Toro bleef hij hier wel heel behendig en flexibel door.

InSANE werd in 2010 al aangekondigd. De verwachting is nu dat het een trilogie is als het in 2013 wordt uitgegeven. Er is nog niets definitief bekend over de release van het spel.