Ten Have: "Cruijff correct geïnformeerd"

Johan Cruijff is op de gebruikelijke en correcte manier geïnformeerd over het voornemen om Louis van Gaal aan te stellen als algemeen directeur van Ajax. Dat zegt Steven ten Have, voorzitter van de raad van commissarissen, tegenover Ajax TV. Cruijff was als enige van de commissarissen niet aanwezig bij de vergadering waar met de plannen werd ingestemd.

"Bij de vergadering van de raad van commissarissen, die met spoed bij elkaar moest worden geroepen, waren vier leden aanwezig", zegt Ten Have. "Zij hebben unaniem ingestemd met dit besluit, dus het kan rekenen op brede steun. Johan Cruijff kon niet bij de vergadering aanwezig zijn."

Ten Have liet eerder al weten snel een stabiele leiding bij Ajax te willen, ongeacht de goedkeuring van Cruijff. De legendarische nummer 14 probeerde meerdere keren Tscheu la Ling naar voren te schuiven als ideale kandidaat. Om de verstandhouding tussen Cruijff en de andere commissarissen te verbeteren, werd onlangs een verzoeningscommissie in het leven geroepen.