WoW meets Pokémon in Mists of Pandaria

Blizzard gaat veel veranderen met de komende uitbreiding World of Warcraft: Mists of Pandaria. Een van de nieuwe features is dat je pets tegen elkaar kunnen vechten in Pokémonstijl. De exclusieve pets worden door deze feature nog net even wat toffer.

Dit nieuwe Pet Battle System zorgt ervoor dat je jouw pets kan customizen door ze andere namen te geven, nieuwe items te laten dragen en natuurlijk vechten. Het vechtsysteem lijkt vrij veel op dat van Pokémon: je kiest drie pets, je vecht turned-based met drie mogelijke acties per beest. Ze kunnen zes acties leren, maar je mag er maar drie voor een gevecht kiezen. Er zijn ook "Master Trainers" die je moet verslaan om nieuwe vaardigheden voor je nieuwe vechtersbaasjes vrij te spelen.

Pets zijn op vele manieren te krijgen. Blizzard geeft ze vaak al weg bij evenementen, je kunt ze kopen of je krijgt ze bij andere producten zoals de Fetish Shaman-pet die je bij de Collectors Edition van Diablo III krijgt. Er zijn zelfs wilde pets te vinden in de wereld, zoals de ontwikkelaar grapte: in Goldshire, alleen als het regent in de lente in de nacht.

Het lijkt erop dat de fans dus weer een nieuwe verslaving erbij gaan krijgen, want gotta catch 'm all! Wanneer de uitbreiding uitkomt is nog niet bekend.

Pet Battle Sytem