'Mannen in gevaar door videogames'

Voor het eerst in de geschiedenis zijn vrouwen beter geschoold, ambitieuzer en succesvoller dan mannen. Nadat de vrouwenemancipatie begon is deze niet te stoppen. Tegenwoordig versnelt het zelfs doordat mannen te veel videogames spelen.

Dit meldt William J. Bennett, columnist bij CNN. De cijfers spreken voor zich, in 1970 was 60% van het aantal afgestudeerden man terwijl dit in 2006 nog maar 43% was. Ook het inkomen van de vrouwen groeide enorm ten opzichte van dat van de man. Vergeleken met 1970 verdienen vrouwen nu 44% meer, terwijl mannen maar 6% meer verdienen. Wat betreft werkeloosheid is het al niet veel anders. Steeds meer mannen zijn werkeloos terwijl vrouwen steeds meer gaan werken.

De reden hiervoor moet gezocht worden in het feit dat de mannen tegenwoordig steeds meer tijd besteden aan videogames. De groep 18 tot 34 jaar speelt inmiddels meer per dag dan de groep 12 tot 18 jaar. Terwijl de vrouwen zich ontwikkelen zitten de mannen op de bank met een controller in de hand.

Doordat videogames steeds verder doordringen in de maatschappij wordt het probleem ook alleen maar groter. Kinderen groeien nu nog meer op met videogames om hen heen en zien hun vader ook spelen. Hierdoor zouden ze alle mannelijke verantwoordelijkheden steeds meer mislopen. De oplossing is echter makkelijk: "Vergeet de videogames, zoek een uitdagende baan en ga trouwen."