Tiger Woods volgend jaar klaar voor Kinect

Volgend jaar kunnen gamers het golfspel Tiger Woods PGA Tour 13 volledig met hun lichaam en stem besturen. Voor het eerst ondersteunt de bekende golfserie dan de Kinect-camera voor de Xbox 360. Dat heeft Electronic Arts bekendgemaakt.

In juni liet het gamebedrijf al weten dat het voetbalspel Fifa 13 en de footballgame Madden NFL 13 kunnen worden bestuurd via Kinect. Tiger Woods PGA Tour kan nu alleen via een controller worden gespeeld. Op de Xbox 360 gebeurt dit nog met knopjes en besturingssticks, terwijl het op Nintendo Wii en Playstation 3 ook kan met bewegingsgevoelige besturing.

De komende maanden bieden steeds meer games spelfuncties aan die gebruikmaken van Kinect. Zo kunnen gamers in het racespel Forza Motorsport 4 rondkijken in de spelwereld. Daarnaast kunnen computergestuurde teamgenoten worden aangestuurd in actiespellen als Ghost Recon: Future Soldier en Mass Effect 3.

In maart maakte Microsoft bekend dat wereldwijd tien miljoen exemplaren van Kinect zijn verkocht. Familiespellen als Kinect Sports en dansgames als Dance Central zijn de best verkochte spellen voor de bewegingsgevoelige camera.


Tiger Woods volgend jaar te spelen met het lichaam