War of the Dead in première op After Dark festival

Fans hebber er lang op mogen wachten maar het lijkt er op dat War of the Dead nu eindelijk het witte doek gaat halen. De epische zombie oorlogsfilm, bij sommigen ook bekend onder de titel Stone's War, is geregisseerd door de Finse regisseur Marko Mäkilaakso. Mäkilaakso was tot nu toe voornamelijk bekend van zijn videoclips voor bands zoals Apocalyptica en Indica.

Op YouTube circuleren al clips van War of the Dead sinds 2008. Aan de film, met Andrew Tiernan in de hoofdrol, wordt al zo'n vijf jaar gewerkt en staat inmiddels al te boek als de duurste filmproductie ooit gemaakt in de republiek Litouwen. Tiernan speelt Kapitein Martin Stone, de leider van een Amerikaanse en Finse elite eenheid, die de strijd aangaat met Duitse troepen in de Russische bossen. Stone ontdekt echter een gruwelijk geheim.

De wereld première van de zombiefilm zal plaatsvinden op zaterdag 22 oktober op het After Dark festival in Toronto. Via de website van Bloody Disgusting verscheen vandaag een teasertrailer voor War of the Dead. Voor een ieder die weer eens zin heeft aan nazi zombies staat hieronder albast een voorproefje.


De teaser voor War of the Dead.