Faber: "Spel FC Eindhoven geen toeval"

Ernest Faber is niet verbaasd over het goede spel dat FC Eindhoven in de Jupiler League laat zien. De ploeg kan vrijdag tegen MVV Maastricht de eerste periodetitel behalen. Hiervoor is één punt voldoende.

"We spelen aanvallend en goed voetbal en hebben iedere wedstrijd het initiatief. Daarbij hebben we een brede en kwalitatief goede selectie en denken we in oplossingen in plaats van problemen," zei Faber die de huidige resultaten dan ook niet als toeval zien maar als resultaat van de inspanningen die door de hele club geleverd worden. Hoe anders is de situatie vergeleken met twee jaar geleden toen de club op het nippertje van faillissement gered werd.

"We hebben bij Eindhoven geleerd hoe je met relatief weinig middelen mooie dingen kunt laten zien. We hebben een jong en enthousiast bestuur. Er staat een goede organisatie en iedereen in en om de club weet dat we uit moeten gaan van de middelen die we wel tot onze beschikking hebben. Iedereen is zich daarvan bewust," zei Faber die weet dat zijn club met een begroting van anderhalf miljoen euro werkt, maar wel als doel heeft om de nacompetitie te behalen.

De trainer zou ondanks de eerste plaats in de Jupiler League zijn ploeg wel graag stabieler zien presteren. "Ik weet niet waar het plafond van dit FC Eindhoven ligt. Ik ben daar eigenlijk zelf ook heel erg benieuwd naar. Als ik zie wat we in sommige wedstrijden nog laten liggen, weet ik dat we nog beter kunnen. De rek is er hier zeker nog niet uit."