Uitslag AZ - Feyenoord

Feyenoord heeft vanmiddag de uitwedstrijd tegen AZ verloren. Na geruime tijd voor te hebben gestaan verloren de Rotterdammers alsnog met 2-1. AZ is door de overwinning nu alleen koploper in de Eredivisie.

De eerste helft was aantrekkelijk om te zien en het was AZ die de beste kansen kreeg. Het op de counter loerende Feyenoord werd echter voor hun geduld beloond. Na prima werk van Schaken, die knap Poulsen omspeelde, scoorde Bakkal de 0-1.

Feyenoord hield in de tweede helft aanvankelijk eenvoudig stand maar na een uur spelen was het toch 1-1 dankzij een vrije trap van Elm. Kort daarna moesten de Rotterdammers met tien man verder nadat Leerdam met rood van het veld werd gestuurd. Holman was vervolgens dicht bij de 2-1 maar zijn schot trof de paal. Even later kopte Holman echter wel raak en zorgde er daarmee voor dat de drie punten in Alkmaar bleven.