Arden geeft Melker GP2-test

Nigel Melker zal op 28 en 29 september voor het eerst met een GP2-bolide mogen gaan testen. De 19-jarige Nederlander krijgt op Jerez de kans van Arden International dat eigendom is van onder meer Red Bull Racing-teambaas Christian Horner.

Melker reed dit seizoen in de GP3 Series en in de F3 Euroseries. In de GP3 Series eindigde de Nederlander als derde, terwijl hij in de F3 Euroseries met nog één raceweekend te gaan nog kans heeft op de tweede plaats in het kampioenschap.

"Het is een drukke periode voor me geweest om in twee verschillende raceklasses te rijden. Hierin heb ik veel geleerd en ook bewezen dat ik met vier podiums goede resultaat kan halen. Ik kijk er erg naar uit om met team Arden International aan de slag te gaan, hun link met het Red Bull F1-team en de medewerking van Christian Horner en Mark Webber belooft potentie en snelheid. We hebben een erg goed gesprek gehad en de mentaliteit van het team spreekt me erg aan," zei Melker.

"Voor mij is het een logische stap om naar de GP2 Series te gaan om uiteindelijk stappen te maken richting de Formule 1, maar daarvoor zal ik eerst veel ervaring op moeten doen. Voor mij is erg geen twijfel mogelijk, ik weet dat ik het kan en het is nu gewoon een kwestie van geduld en tijd," zei de Nederlander die weet dat in het verleden onder meer Heikki Kovalainen, Bruno Senna, Sébastien Buemi, Yelmer Buurman en Sergio Pérez voor Arden hebben geracet.