Dam tot Damloop vandaag van start

Op zondag wordt voor de 27ste keer de Dam tot Damloop gehouden. De loop start op de Prins Hendrikkade in Amsterdam en eindigt in hartje Zaandam.

De Dam tot Damloop is een van de grootste hardloopevenementen van Nederland. Verwacht wordt dat 40.000 sportievelingen deelnemen en dat er honderdduizenden belangstellenden langs het parcours staan, aldus de gemeente Amsterdam.

De starts in de verschillende categoriën zijn op de Prins Hendrikkade in de hoofdstad en de finish is in het centrum van Zaandam op de Peperstraat, voorbij de Dam. Verschillende wegen op het parcours zijn afgesloten (van 07.00 tot 17.00 uur) en ook de IJtunnel in Amsterdam is niet toegankelijk voor verkeer vanuit Amsterdam-Noord richting het centrum. Autoverkeer wordt omgeleid via de Piet Heintunnel.

Ook het openbaar vervoer wordt zondag aangepast. Reizigers kunnen meer informatie vinden op de website van het gemeentevervoerbedrijf GVB. Bezoekers worden opgeroepen zo veel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. NS zet hiervoor extra lange treinen in tussen Zaandam en Amsterdam.

Dam tot Damloop zondag van start
Dam tot Damloop zondag van start (Foto: ANP)