Hogeschool Inholland schrapt 470 banen

Bij hogeschool Inholland verdwijnen de komende jaren 470 arbeidsplaatsen. De school moet bezuinigen vanwege een terugloop van het aantal nieuwe studenten en overheidsbezuinigingen, laat de school donderdag weten. Gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten.

Een reorganisatie is volgens Inholland nodig om de school toekomstbestendig te maken. De school wil bovendien een 'kwaliteitsslag' maken. De reorganisatie moet 1 januari 2013 zijn afgerond.

Bestuursvoorzitter Doekle Terpstra vindt dat de reorganisatie de kans biedt om 'een scherp profiel te maken'. "In onze strategie gaan we uit van een structureel kleinere hogeschool. Kwaliteit gaat voor kwantiteit." Inholland wil zich concentreren op onderwijs en onderzoek. "Alles komt in dienst van het onderwijs: meer handen aan het bord."

Inholland moet het dit studiejaar doen met dertig procent minder eerstejaars studenten. De school kwam vorig studiejaar veelvuldig negatief in het nieuws vanwege dubieuze afstudeerroutes en omstreden declaraties van ex-bestuurders. Studenten met studievertraging kregen simpele, alternatieve afstudeeropdrachten terwijl bestuurders onderwijsgelden opstreken.


Hogeschool Inholland schrapt 470 banen (Foto: Novum)