Nederlandse horrorfilm opent filmfestival in Texas

De horrorfilm The Human Centipede 2 van de Nederlandse regisseur Tom Six wordt de openingsfilm van het Fantastic Fest in de Verenigde Staten. Dat laat producent Ilona Six woensdag weten. Het filmfestival in de Texaanse hoofdstad Austin geldt als een van de grootste ter wereld op het gebied van horror, sciencefiction, fantasy en actie.

The Human Centipede 2 (Full Sequence) gaat over Martin, een geesteszieke man, die geïnspireerd wordt door de horrorfilm The Human Centipede (First Sequence), waarin de briljante chirurg Dr. Heiter een reeks mensen met mond op anus aan elkaar naait en zo een 'menselijke duizendpoot' creëert. Zonder enige medische kennis besluit Martin zelf zijn eigen menselijke duizendpoot te maken.

Deel 2 werd onlangs in Groot-Brittannië verboden. De zeer extreme beelden zouden de kijker schade toe kunnen brengen.

"Wij vinden het natuurlijk geweldig dat The Human Centipede 2 de openingsfilm is van dit enorme festival", zegt Ilona Six tegen Novum Nieuws. "Op dit moment is de Engelse distributeur bezig met een hoger beroep tegen de organisatie die de film in Engeland heeft verboden en we hopen zeer dat de film toch ook daar kan uitkomen."

Tom Six is al bezig met het derde en laatste deel in de reeks, The Human Centipede 3 (Final Sequence) die volgend jaar in de Verenigde Staten wordt opgenomen. Die film wordt in 2013 uitgebracht.

The Human Centipede 2 gaat vanaf 7 oktober draaien in de Amerikaanse bioscopen, gevolgd door Australië, Japan en Europa. Over de Nederlandse distributie is nog niets bekend.


Een nieuwe trailer voor The Human Centipede 2