Howard vertrekt naar Greenedge

Leigh Howard zet zijn carrière voort bij het Australische Greenedge. Dat maakte de ploeg vandaag bekend. Howard kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor HTC-Highroad. Die ploeg houdt na dit wielerseizoen op te bestaan wegens het gebrek aan een nieuwe hoofdsponsor.

De drievoudig wereldkampioen op de baan heeft zeer zorgvuldig nagedacht over zijn volgende stap. "Mijn carrièreperspectieven zijn topprioriteit. Ik heb de plus- en minpunten van alle teams die mij hebben benaderd op een rijtje gezet. Greenedge kwam als beste uit de bus", legt Leigh uit.

Om Leigh te ondersteunen in de grote eendagskoersen heeft Greenedge Robbie McEwen gevraagd een halfjaar mee te rijden. Daarna moet hij technisch directeur van de ploeg worden. Howard is erg positief over de komst van zijn landgenoot. "Ik heb Robbie al een paar keer gesproken over zijn invloed volgend jaar en ik denk dat zijn rol voor mij een groot voordeel zal zijn."

Voor komend seizoen heeft de 21-jarige inwoner van Victoria zijn zinnen gezet op een zege in de wielerklassieker Milaan-San Remo."Daarnaast focus ik mij op een start in de Tour de France, en in de komende jaren wil ik de man zijn voor de massasprints."