Buemi: "Toro Rosso kan zesde worden in kampioenschap"

Formule 1-coureur Sébastien Buemi is er van overtuigd dat Scuderia Toro Rosso mee kan doen om de zesde plaats in het constructeurskampioenschap. De Zwitser denkt dat de updates die voor de komende races meegebracht zullen worden mogelijk er voor kunnen zorgen dat Sauber en Force India ingehaald kunnen worden.

"Het doel aan het begin van het kampioenschap was een achtste plaats. We stonden lang zevende, maar hebben nu een plaats aan Force India verloren en staan nu achtste," zei Buemi tegen Autosport. "Het is belangrijk om de auto telkens te blijven verbeteren. Dat is de sleutel voor de tweede helft van het seizoen. Als je nieuwe delen meeneemt die doen wat ze moeten doen dan kunnen we doorgaan waar we mee bezig waren, anders wordt het zwaar."

Toro Rosso neemt na de zomerpauze nieuwe delen mee naar de Grand Prix van België. Hiermee wordt geprobeerd om aan het puntentotaal van 22 een aantal toe te voegen. Buemi denkt dat dit mogelijk is omdat Toro Rosso in vijf van de laatste zes races punten heeft gescoord. De renstal staat maar vier punten achter op Force India en dertien op Sauber.