Britney Spears weer in Nederland

Britney Spears komt dit najaar naar Nederland. De popprinses doet Rotterdam aan met haar Femme Fatale Tour, maakt concertorganisator Mojo dinsdag bekend. De voorverkoop voor de show op woensdag 19 oktober gaat vrijdagochtend van start.

Spears heeft zeven jaar lang geen voet op Nederlandse bodem gezet. De popprinses trad in 2004 voor het laatst op, in een uitverkocht Ahoy. Diezelfde concerthal hoopt Spears dit najaar weer uit te verkopen.

Het Nederlandse concert van Britney maakt onderdeel uit van haar wereldtournee Femme Fatale. De gelijknamige plaat, Spears' zevende studioalbum, verscheen in maart. De plaat is een ode aan sterke, zelfverzekerde, leuke, flirterige vrouwen en mannen.

Britney, een van de best verkopende vrouwelijke artiesten van de afgelopen jaren, brak eind jaren negentig door met de single Baby One More Time. Ook in Nederland scoorde ze met nummers als Lucky, I'm a Slave 4 U en Toxic.

Met haar recente materiaal scoort Spears wel in haar thuisland de Verenigde Staten, maar in Nederland vallen haar nummers minder in de smaak. Hold It Against Me en Till the World Ends, Spears' recentste singles van haar laatste plaat, werden geen hits. Haar volgende single I Wanna Go verschijnt volgende week dinsdag.


Britney Spears na zeven jaar weer in Nederland (Foto: Novum)