Agent lost schoten na vechtpartij Rotterdams café

Na een vechtpartij in en bij een café in Rotterdam heeft een in het nauw gedreven agent waarschuwingsschoten gelost. De politie heeft dertien verdachten aangehouden. Het café aan de Sluisjesdijk is op last van burgemeester Ahmed Aboutaleb twee weken gesloten, meldt de politie zondag.

In café 1001 nacht brak in de nacht van vrijdag op zaterdag een vechtpartij uit. De ruziënde groepen werden buiten gezet, waar ze weer slaags raakten. Daarbij werd mogelijk een wapen getrokken. De politie onderzoekt nog of ook is geschoten.

Toen agenten ter plaatse kwamen, scheurde een auto weg. Die werd verderop aan de kant gezet. Drie inzittenden werden meteen aangehouden en twee inzittenden na een korte achtervolging te voet. Op de Waalhaven Noordzijde werden ook twee auto's aan de kant gezet. De acht inzittenden keerden zich echter tegen een agent.

Hij loste enkele waarschuwingsschoten, waarna hij door toegesnelde collega's uit zijn benarde positie werd bevrijd. De acht mannen zijn aangehouden. Drie mannen zijn zaterdagmiddag na verhoor vrijgelaten.