Guardiola: "We speelden erg goed"

Josep Guardiola won met FC Barcelona opnieuw de Champions League. De trainer is trots op zijn ploeg.

In 2009 was Pep ook trainer, toen Barcelona met 2-0 van Manchester United won. Gisteravond kregen de Catalanen het opnieuw voor elkaar tegen dezelfde tegenstander: 3-1. Guardiola vond zijn ploeg sterk spelen, maar had ook complimenten over voor de Mancunians. Hij sprak met het Spaanse TVE.

"Het is nooit makkelijk. We moeten Manchester United feliciteren voor de goede wedstrijd die ze hebben gespeeld. We zijn erg tevreden, want we weten hoe lastig het is om de Champions League te winnen", aldus Guardiola.

"Dit jaar hadden we meer tijd om ons voor te bereiden op de finale, dan toendertijd in Rome." De trainer doelt op de landstitel, waar Barcelona al een aantal weken zeker van was. Daardoor kon Guardiola zijn spelers rust geven met het oog op de finale. "We hebben we het weer voor elkaar gekregen en we speelden een erg goede wedstrijd. We zijn in de wolken met deze overwinning."

"Het tenue en de geschiedenis van United zegt genoeg. We wisten dat we het erg zwaar zouden krijgen. Doordat ze gelijk konden maken, kregen ze meer vertrouwen. Ik denk dat we erg blij moeten zijn, want we hebben veel tegenstand gehad vanavond."