sc Cambuur stelt begroting bij

sc Cambuur Leewarden schroeft de begroting voor het nieuwe seizoen terug. Aanvankelijk was deze vastgesteld op 4,2 miljoen euro, maar door het mislopen van promotie wordt dit nu 3,7 miljoen euro. Hierdoor zullen een aantal dure spelers verkocht moeten worden.

Op dit moment zijn Mark de Vries, Oguzhan Türk, Nuelson Wau, Reza Goochannejhad, Leon Hese en Sandor van der Heide de grootverdieners in Leeuwarden. "Als een paar van deze jongens zouden vertrekken, komt er wat ruimte op de begroting," liet algemeen directeur Gerald van den Belt aan Voetbal International weten.

"Het grote geld is er niet meer. De spelersbegroting zal ten opzichte van het seizoen 2009-2010 worden gehalveerd. We moeten streven naar een herkenbaar SC Cambuur met jongens uit de eigen regio. Aangezien we minder middelen hebben, zullen ook de ambities worden bijgesteld. Als we volgend jaar bij de eerste acht eindigen hebben we het prima gedaan."

sc Cambuur Leeuwarden werd afgelopen zondag in de tweede ronde van de play-offs om promotie/degradatie uitgeschakeld door FC Zwolle. Hierdoor komt de Friese formatie ook komend seizoen in de Jupiler League uit.