Let Me In-regisseur wekt Frankenstein tot leven

Matt Reeves heeft getekend voor de regie van This Dark Endeavor. Maar niet alleen Reeves, bekend van de vampierthriller Let Me In, maakt een Frankensteinfilm. Er zijn nog drie Hollywoodverfilmingen in de maak. Dat schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

De Frankensteinfilm van Reeves is gebaseerd op het boek This Dark Endeavor: The Apprenticeship of Victor Frankenstein van de Canadese schrijver Kenneth Oppel. Het boek komt deze zomer pas uit en gaat over de tweeling Victor en Konrad Frankenstein die in aanraking komt met alchemie. Als Konrad ernstig ziek wordt, gaat Victor op zoek naar een serum voor eeuwige jeugd om zijn broer te redden.

Nog drie filmstudio's werken aan scenario's gebaseerd op het personage dat voor het eerst beschreven werd in de roman Frankenstein van Mary Shelly uit 1818. Zo werkt Colombia Pictures aan een hervertelling en ook voormalig Guns N' Roses-gitarist Slash werkt met zijn productiebedrijf Slasher Films aan Wake the Dead.

Pulitzer Prijs-winnaar David Auburn werkt ook aan Frankenstein-scenario. De Nederlander Richard Raaphorst werkt ondertussen aan de nazizombiefilm Frankenstein's Army, meldde het filmtijdschrift De Nachtvlinders in februari.

Reeves is bekend van de sciencefictionfilm Cloverfield uit 2008 en het vorig jaar verschenen Let Me In, gebaseerd op de Zweedse film Let the Right One In. Hij heeft zijn naam verbonden aan een vervolg op Cloverfield en daarnaast nog een vampierfilm op zijn agenda.


Let Me In-regisseur wekt Frankenstein tot leven (Foto: Novum)