'iPad 3 wordt volledig 3D'

De derde generatie iPad ondersteunt 3D-beelden. Dat beweren bronnen uit de Amerikaanse filmindustrie tegenover techwebsite RCR Wireless. Verschillende filmmaatschappijen in Hollywood zouden bezig zijn met 3D-films voor de verder nog niet aangekondigde iPad.

Mocht Apple inderdaad een iPad met driedimensionale beelden op de markt brengen, dan is de kans groot dat de gadgetgigant gebruik gaat maken van bestaande technieken waar geen speciale bril voor nodig is.

Gamegigant Nintendo en diverse laptopfabrikanten gebruiken de zogenoemde parallax-barrier-lcd-technologie al voor draagbare apparaten die 3D-beelden ondersteunen. Hierbij worden twee losse beeldjes naar elk van de ogen gestuurd.

Waar het bij spelcomputers als de Nintendo 3DS belangrijk is recht voor het beeldscherm te zitten om het driedimensionale beeld goed te zien, is het bij verschillende laptops wel mogelijk schuin voor het scherm te zitten. De ingebouwde camera kan een gezicht herkennen. Daardoor kan het 3D-beeld worden aangepast aan de positie van de gebruiker.

De tweede generatie iPad, die sinds maart te koop is, beschikt over een ingebouwde camera. Daarmee is videochatten mogelijk via de iPad en die camera zou in de toekomst dus headtracking kunnen gaan ondersteunen.