Vloet: "Nog steeds kans op de playoffs"

Wiljan Vloet vertrekt aan het einde van het seizoen naar Sparta, maar hij wil het liefst N.E.C. Nijmegen een mooi afscheidscadeau geven. De playoffs zijn niet ondenkbaar voor de Nijmegenaren.

N.E.C. staat momenteel twaalfde, maar slechts twee punten achter op FC Utrecht, dat op die belangrijke laatste playoff-plek staat. Morgen speelt de Nijmeegse ploeg tegen FC Groningen, dat zo goed als zeker is van de playoffs.

"We ontmoeten zondag een sterke en fysieke tegenstander. Maar FC Groningen is niet onklopbaar en als wij spelen met de juiste instelling, dan heb ik vertrouwen in een goed resultaat", vertelt Vloet op de clubwebsite.

N.E.C. is nog met drie andere ploegen in de race voor de laatste play-offplek, maar voor een kans zal het waarschijnlijk drie keer moeten winnen. "Ondanks de ongelukkige nederlaag tegen Ajax is er nog steeds kans op het spelen van de play-offs, maar om deze kans levend te houden is alleen een overwinning voldoende."

Vloet kijkt in elk geval positief terug op dit seizoen. "Als je drie wedstrijden voor het einde nog steeds ergens voor speelt en het hele seizoen niet naar onder hoeft te kijken, heb je het als team heel goed gedaan. Bovendien hebben we regelmatig aanvallend voetbal kunnen spelen en een aantal knappe resultaten tegen sterke tegenstanders geboekt."