Bartoli en Schiavone uitgeschakeld in Stuttgart

Het WTA-toernooi van Stuttgart heeft twee van haar topspeelsters verloren. De als derde geplaatste Francesca Schiavone en Marion Bartoli (8) werden uitgeschakeld in de tweede ronde. Bartoli boog voor Kristina Barrois, die een wildcard kreeg. Schiavone verloor op het indoorgraveltoernooi van Agnieszka Radwanska, de nummer veertien van de wereld.

Schiavone had met 1-6, 3-6 weinig in te brengen tegen de Poolse, die haar eerder deze maand in Miami ook al de baas was. Schiavone won in de eerste set 35 procent van de punten op haar eigen eerste opslag en leverde die vier maal op rij in. In set twee liep de service beter, maar besliste Radwanska het duel met één break. In de kwartfinale treft zij Barrois.

Thuisfavoriet Barrois boekte een verrassende zege op Bartoli. De Française had veel moeite met de opslag van de Duitse, die 81 procent van haar eerste service insloeg in de eerste set en dit in het tweede bedrijf opvoerde naar 93 procent. De Duitse sloeg slechts twee tweede opslagen in de tweede set en won uiteindelijk eenvoudig met 6-4, 6-2.

Vera Zvonareva bereikte de derde ronde met een 3-6, 6-4, 6-2 zege op Anastasia Pavlyuchenkova. De als tweede geplaatste Russische neemt het op tegen de winnaar van de partij tussen Samantha Stosur en Daniela Hantuchova.