Nadal naar finale in Monte Carlo

Rafael Nadal heeft zich na een waar tennisgevecht met Andy Murray geplaatst voor de finale van het Masterstoernooi van Monte Carlo. De favoriet uit Spanje was na drie uur met 6-4, 2-6 en 6-1 te sterk. In de eindstrijd neemt Nadal het op tegen zijn landgenoot David Ferrer, die van Jurgen Melzer won.

Nadal en Murray begonnen later omdat de Brit kampte met problemen aan zijn elleboog. Daar leek hij tijdens de partij echter geen last van te hebben, de nummer drie van de plaatsingslijst pakte direct de opslag van zijn opponent af. Nadal kwam daarna ook op stoom, waardoor een boeiende strijd ontstond.

De Spaanse nummer één van de wereld brak terug, maar Murray gaf zich niet eenvoudig gewonnen. Uiteindelijk sloeg Nadal op de service van de mondiale nummer vier bij 5-4 toe en sleepte daardoor de eerste set in de wacht.

In het tweede bedrijf bleven de kemphanen strijden voor ieder punt. Murray was echter het meest succesvol en liep uit naar 4-1. Die achterstand wist Nadal niet meer weg te werken, waardoor een derde set de beslissing moest brengen.

Daarin brak Nadal al snel het verzet van Murray, bij wie de tank leeg leek te zijn. De Spanjaard sleepte vervolgens eenvoudig de zege uit het vuur.


Nadal naar finale in Monte Carlo (Foto: Novum)