Schoorel naar finale challenger Rome

Thomas Schoorel staat in de finale van het challengertoernooi in Rome. De Amsterdamse tennisser was in drie sets te sterk voor Andreas Beck: 7-6 (6), 6-7 (5), 6-2. Voor Schoorel is het zijn derde challengerfinale. Vorig jaar verloor hij in zowel Scheveningen als Alphen aan den Rijn de eindstrijd. De nummer 162 van de wereld neemt het zondag op tegen de Slowaak Martin Klizan.

Schoorel en Beck speelden wisselvallig. Beide tennissers hebben een vergelijkbaar spelletje met een goede opslag en hard spel vanaf de baseline. De ene keer was zaterdag de Amsterdammer daarin beter, op andere momenten had Beck het overwicht.

In de eerste set gaf Schoorel zo dan ook twee keer een break uit handen en ook in de tiebreak verspeelde de Nederlander een ruime voorsprong. Op zijn tweede setpunt was het uiteindelijk raak.

In de tweede set was het spel van de beide kemphanen meer solide en Beck en Schoorel hielden elkaar tot de tiebreak in evenwicht. Dat kwam overigens ook doordat Schoorel in de beginfase een aantal breakkansen onbenut liet. In de tiebreak nam de als vierde geplaatste Beck al snel een voorsprong en stond die niet meer af.

Na het verlies van de tweede set bleef Schoorel koel. In het derde bedrijf benutte hij al snel een breakkans. In de vijfde game deed hij dat opnieuw, waarna hij uitliep naar een 5-1 voorsprong. Een gewonnen servicebeurt van Beck later mocht de Amsterdammer serveren voor de wedstrijd. Met een ace benutte hij in die game zijn tweede matchpunt.