Van Bommel: "Heb de juiste keuze gemaakt"

Mark van Bommel maakte in de winterstop de overstap van Bayern München naar AC Milan. De transfer van de Bundesliga naar de Serie A pakte goed uit voor de middenvelder.

Afgelopen zaterdag won AC Milan de belangrijke wedstrijd van Inter met 3-0. Van Bommel speelde een sleutelrol in het duel en zag het gat met concurrent Internazionale vergroot worden tot vijf punten. Het kampioenschap is in zicht.

Bij het vertrek van Van Bommel bij Bayern had hij ook nog uitzicht op enkele prijzen. Maar sinds zijn vertrek zijn die kansen verkeken. "Of ze me daar missen? Dat moet je in München vragen. Ze zijn er niet beter op geworden, dat is waar. Ik denk dat ik de juiste keuze heb gemaakt", zegt Van Bommel in NUsport.

De reden voor vertrek uit München is nooit helemaal duidelijk geworden. Van Bommel wil er niet veel over kwijt. "Ik ben overtuigd van mijn eigen kwaliteiten, anders was ik niet naar Milan gegaan. Het hoofdstuk München heb ik afgesloten. Heb daar veel gewonnen, ben heel graag aanvoerder geweest. Veel mensen binnen de club - op elk niveau - vinden het jammer dat ik er niet meer speel. Dat is een groot compliment. Ik hoef geen lange neus te trekken, de resultaten spreken voor zich."