Groningen wacht nog altijd op bod Napoli

FC Groningen wacht nog altijd op een acceptabel bod van Napoli op Tim Matavz. De speler onderhandelde vorige week opnieuw met de Italiaanse club.

Matavz maakte zondag tegen VVV-Venlo zijn rentree. Hij stond wekenlang aan de kant met een liesblessure en viel een kwartier voor tijd in voor Nicklas Pedersen. FC Groningen leek Matavz te missen, want de ploeg had zichtbaar meer moeite met scoren tijdens de afwezigheid van de speler.

Trainer Pieter Huistra is blij dat hij weer over Matavz kan beschikken. "Het is heel fijn dat hij weer terug is", vertelt hij tegen Voetbal International. "We hebben rustig aan gedaan omdat hij een lastige blessure had, maar het is duidelijk dat we Tim in de slotfase van de competitie goed kunnen gebruiken. Er komen nog een aantal hele cruciale wedstrijden aan, al zullen we hem de komende weken nog steeds gefaseerd en langzaam moeten brengen."

Het is nog altijd niet duidelijk of de spits nu bezig is aan zijn laatste weken in Groningen of niet. De overgang naar Napoli is nog altijd niet afgerond. Matavz was afgelopen week zelf in onderhandeling met de Italiaanse club. "Napoli weet waar ze aan toe zijn, we willen nu een bod waar we mee akkoord kunnen gaan", zegt algemeen directeur Hans Nijland. "Zo niet, dan jammer, en houden de gesprekken op."