Mancini waarschuwt Balotelli

Roberto Mancini heeft zijn pupil Mario Balotelli via de pers tot de orde geroepen. De coach van Manchester City waarschuwt dat zijn geduld op begint te raken.

In gesprek met La Republica gaat de manager in op de commotie die het enfant terrible de afgelopen tijd veroorzaakte. De aanvaller benadeelde zijn team in de europa League door vroegtijdig een rode kaart te pakken. Onlangs kwam hij weer negatief in het nieuws omdat hij dartpijltjes gooide op enkele jeugdspelers van Manchester City.

"Hij zet zijn talent op het spel", vertelt Mancini, "Iedereen heeft enorm veel geduld met hem. Hij is twintig jaar oud en op die leeftijd maak je fouten, maar de tijd voor Mario is nu gekomen om daarover heen te stappen. Mijn geduld begint tot een einde te komen."

Balotelli kwam afgelopen zomer voor een flink bedrag naar Noord-Engeland. Manchester City betaalde een bedrag van ongeveer dertig miljoen euro aan zijn voormalige club Internazionale. In Italië kwam hij ook al meerdere malen in conflict met zijn trainer José Mourinho.