AZ-talent Maher tekent tot 2015 in Alkmaar

AZ heeft het contract van talent Adam Maher verlengd tot 2015. Dat meldt de Alkmaarse club op de clubsite. De 17-jarige jeugdinternational maakte dit seizoen in de Europa League-wedstrijd tegen BATE Borisov zijn debuut in de hoofdmacht. Maher wist in die wedstrijd direct te scoren en werd daarmee de jongste doelpuntenmaker ooit voor een Nederlandse club in een Europese wedstrijd.

"Ik heb het echt naar mijn zin bij AZ", sprak Maher. "Dit seizoen ben ik zelfs al aanvoerder van Jong AZ geworden." Voor de komende jaren heeft hij hogere doelen. "Volgend jaar wil ik me via goede prestaties bij Jong AZ op de eerste achttien richten en mezelf zo naar een basisplaats toewerken. Het gaat de komende jaren wel goed komen tussen AZ en mij."

Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart was content met de contractverlenging van Maher. "Hij doet het uitstekend bij AZ en is Nederlands jeugdinternational. Adam is een jongen met een plan. Er was nogal wat belangstelling vanuit het buitenland, maar hij heeft voor zijn opleiding bij AZ gekozen. Adam bewandelt de weg van de geleidelijkheid. Dat is een verstandige keuze."