2K Games distantieert zich van eigen reclame

Game-uitgever 2K Games heeft zich gedistantieerd van een reclame voor het tennisspel Top Spin 4. In de virale commercial, waarvan de uitgever beweert dat de video zonder toestemming online is gepubliceerd, tennist Serena Williams op sensuele wijze met een andere vrouw. Gamers reageren negatief op de reclame op Youtube.

Rileah Vanderbilt, de actrice die naast Williams in de reclame schittert, heeft het filmpje online geplaatst. 2K Games had de video naar eigen zeggen niet voor de marketingcampagne willen gebruiken. "Als onderdeel van onze marketing proberen we flink wat zaken uit. Deze video stond niet in de planning", laat een woordvoerder weten tegenover het Amerikaanse gameweblog Joystiq.

Het is de tweede keer in een korte tijd dat een reclame voor een game een negatief effect heeft. Eerder deze maand bracht Ubisoft een reclame voor het gezelschapsspel We Dare op de markt. De seksuele handelingen die in de reclame werden getoond, vielen geheel niet in de smaak. In de VS en het Verenigd Koninkrijk verschijnt het spel dan ook niet meer.

Top Spin 4 ligt sinds vrijdag in de winkel voor Xbox 360, Playstation 3 en Nintendo Wii. Klik op onderstaande plaatje om het filmpje op YouTube te bekijken.